עבודות בהייטק ובסטארט-אפ נחשבות כיום לנחשקות ביותר, וזה לא פלא שיותר ויותר צעירים בוחרים ללמוד מקצועות רלוונטיים שיעזרו להם להשתלב בתעשייה. רבים גם עוברים בתדירות גבוהה בין חברות ומיזמים, ועל כן חשוב לוודא בכל פעם שזוכים לתנאים הוגנים ושהמעסיקים אכן עומדים בהם. את הדבר הזה אפשר להשיג באמצעות חוזה עבודה מתאים. לכן כדאי לצלול לעומק ולהכיר היטב את נושא חוזי העבודה בענף הסטארט-אפים.
מה הקריטריונים שצריך להכיר בחוזה עבודה בסטארט-אפ?
החוזה לעבודה בסטארט-אפ צריך לכלול את כל מה שקשור לעבודה עצמה: הגדרת התפקיד, שעות המשרה, משכורת, תנאים נוספים, תקופת ההעסקה וכן הלאה. בניגוד לעבודה בחברות הייטק מבוססות ומונפקות, כשמדובר בעבודה בסטארט-אפ יש האלמנט של השותפות, כלומר החלק שמביא איתו העובד לבניית הסטארט-אפ ולכן החוזה הוא לרוב מורכב יותר. כלומר, יש צורך לשים לב להיבטים הבסיסיים כמובן – אך יש דברים נוספים חשובים שצריך לתת עליהם את הדעת כמו הסכמי סודיות ואי תחרות, הסכמי אופציות ותגמולים מיוחדים, העברת בעלות על קניין רוחני (למשל אם העובד נעשה שותף במידה מסוימת או מביא איתו ידע וכלים המקנים לו זכויות בעלות בחברה וכו׳).
מה הזכויות שצריכות להיות בחוזה סטארט-אפ?
ראשית אנו מדברים על הזכויות הבסיסיות והחשובות ביותר: משכורת לפי תנאים מוסכמים, חופשות וימי מחלה, הפסקות במהלך העבודה, הסכמים על פיצויים במקרה של פיטורים או סיום העסקה מוקדם, ויתר הזכויות הסוציאליות הבסיסיות ביותר של עובדים. כמובן שהחוזה יכול לכלול גם הטבות מעבר לדברים הבסיסיים כגון ביטוח בריאות וביטוח שיניים, קרנות מנהלים, קרן השתלמות וכיו״ב. כך או כך מומלץ בהחלט להתייעץ עם עורך דין מומחה לפני חתימה על הסכם עבודה בסטארט-אפ.
תנאי החוזה
תנאי החוזה הם דבר שבהחלט אפשר להתמקח עליו והדרישה לעובדים איכותיים בענף היא עצומה. מומלץ להגדיר קודם כל לעצמנו מהם תנאי החוזה שאנו מעוניינים לקבל ומאמינים שמגיע לנו, מהו היקף שעות העבודה, האם העבודה במתכונת משרד, היברידית או מהבית, מה המשכורת שאנו רוצים לקבל, האם אנו מצפים לאחוז מסוים מהחברה או לאופציות בבוא היום, וכן הלאה. את תנאי החוזה ניתן לערוך בעצמנו ותמיד אפשר להגיש חוזה מתוקן באמצעות עורך דין מטעמנו. מועמדים מוכשרים ומבוקשים לרוב יקבלו את מבוקשם אז לא כדאי לוותר על כך.
מה ההבדלים בין חוזה סטארט-אפ לחוזה בהייטק?
שני החוזים הם חוזי עבודה לכל דבר ועניין, וכאמור סטארט-אפים הם חלק מעולם ההייטק כך שאין באמת הפרדה. עם זאת, יש הבדלים בהיבטים אחרים, למשל:
- אי תחרות והסכם סודיות – נפוץ במיוחד בחברות הזנק אבל יכול להיות גם במקומות עבודה אחרים ובחברות הייטק. העובד חותם שלא לשמור על סודיות ועל המידע של מקום העבודה אליו ייחשף ולא ישתמש בו כדי לסייע למתחרים בעתיד, וכן למנוע תחרות במקרים מסוימים לאחר סיום ההעסקה (למשל מניעה של עבודה בתחום באם קיבל הכשרה מסוימת מהחברה לצורך התפקיד).
- הסכם אופציות לעובדים: בסטארט-אפים מקובל להציע לעובדים חיוניים אופציות בחברה, ניירות ערך המאפשרים לרכוש בעתיד מניות של החברה תמורת סכום מסוים שנקבע מראש, כשלרוב המחיר שנקבע הוא נמוך משמעותית בהשוואה לשווי העתידי של המניה.
- העברת בעלות בנכסי קניין רוחני: הרבה עובדים המגויסים לסטארט-אפים מביאים לחברה נכס רוחני חשוב כלשהו, קודים מסוימים, תוכנות, פיתוחים טכנולוגיים כאלו ואחרים והלאה. רוב המעסיקים יכניסו סעיף המציין כי הקניין הרוחני שייך לחברה ומנגד עובדים יכולים לבקש החרגות ולדרוש שחלק מהקניין הרוחני יוכל להישאר בבעלותם לאחר ההעסקה. למשל – עובד שידרוש שימוש חוקי בתוכנה שפיתח לאחר שיעזוב את הסטארט-אפ.
למה כדאי לשים לב?
לרוב הסעיפים חשוב להקדיש תשומת לב רבה מאד. כלומר יש סעיפים בסיסיים יותר שלא חייבים להשקיע בהם מחשבה מרובה, כמו סעיפי העסקה סטנדרטיים (ימי מחלה ודיווח לצורך העניין), אך באופן כללי חשוב לעבור על חוזים לעומק. צריך לזכור שחתימה על חוזה ללא מעבר מוקפד על הסעיפים חושף את העובד לבעיות רבות.
מה היתרון בליווי עורך דין בחוזה עבודה בסטארט-אפ ?
היתרונות בליווי עורך דין בעת חתימה על חוזה עבודה בסטארט-אפ הם רבים וחשובים:
- עורך הדין יכול לוודא כי החוזה משרת בצורה טובה את העובד ומגן עליו.
- הוא יכול להצביע על כשלים בחוזה ועל ניסוחים בעייתיים שבבוא היום יהוו מוקש בבית המשפט.
- עורך דין מקצועי יכול להציע ניסוח משלו ולערוך תיקונים בחוזה עבודה שיטיבו עם העובד.
- עורך דין מקצועי ומנוסה יכול למעשה לשפר את תנאי ההעסקה של העובד.
חשוב לזכור שכשמדובר במועמדים חרוצים ומבוקשים כאמור, חברות סטארט-אפ יבואו לרוב לקראתו ובהרבה מאד מקרים יאשרו לחלוטין את השינויים והתיקונים, או לכל הפחות יסכימו לפתוח את החוזה למשא ומתן. למי שאין ידע משפטי מתאים, ההמלצה היא לחתום על חוזים כאלו תמיד בליווי של עורך דין מקצועי. זה חשוב ביותר כשמדובר בחוזים ששווים הרבה מאד כסף, ובעיקר אם מדובר בתפקיד ג'וניור ללא ניסיון קודם בעולם ההייטק או היכרות עם החוזים המקובלים בתחום.
סיכום
חוזה עבודה בסטארט-אפ הוא חוזה חשוב, ובלא מעט מקרים אף מורכב יותר מחוזי עבודה בסיסיים במקומות אחרים. מעבר לסעיפים הקבועים של תנאי עבודה כמו שכר, שעות עבודה, הגדרת תפקיד, תנאים סוציאליים וכו׳, חשוב לשים לב גם לסעיפים מיוחדים המאפיינים עבודה בסטארט-אפ כמו הסכמי אופציות, זכויות על קניין רוחני, הסכמי סודיות וכו׳. חשוב לחדד שכשאתם מגיעים לשלב שבו יש צורך לחתום על חוזה כזה לקראת התחלת עבודה במיזם כזה או אחר, מומלץ בחום לגייס לעזרכם עורך דין מקצועי מהתחום שיוודא שאתם מקבלים תמיד את מה שמגיע לכם.