יש עסקים בישראל בעלי נפח פעילות שלא מצריך התרחבות מעבר לשוק המקומי, ובמקרים מסוימים הם גם לא מעוניינים בכך. עם זאת, הרבה מאד עסקים שואפים לגדול ולהצליח מעבר לים, ואחת הדרכים לעשות את זה היא לעבוד מול שווקים בינלאומיים ושותפים עסקיים מעבר לים. אנו יכולים לראות כיצד חברות מקומיות רבות עובדות באופן שוטף מול מדינות אחרות, ועסקים רבים שואלים את עצמם האם כדאי להתרחב ולפתוח עסק בחו״ל. ובכן, זה בהחלט צעד שעשוי להתאים בלא מעט מקרים. אז מתי זה כדאי, מי יכול לעשות את זה, באילו מדינות זה בכלל אפשרי ומה היתרונות של הקמת חברה בחו"ל?
מתי כדאי להקים חברה בחו״ל?
השאלה החשובה ביותר היא מתי בכלל כדאי לבצע את המהלך ולהקים חברה בחו״ל. כל מקרה צריך להיבחן לגופו באופן פרטני, אבל אפשר בהחלט להצביע על מצבים מסוימים בהם הצעד הזה הוא כדאי. למשל, כאשר מדובר בעסק שעוסק באופן תדיר בייבוא וייצוא של מוצרים בחו״ל. לפעמים זה מהלך כדאי ואף הכרחי כאשר הפעילות של העסקים או המוצרים שיימכרו הם כאלו המיועדים לקהלי יעד בחו״ל. זהו תהליך שניתן לבצע בהתאם לצרכים ולמטרות של העסק, ואותו מבצעים במסגרת השלבים הנחוצים לפתיחת חברות בחו"ל. את התהליך הזה מבצעים בהתחלה ולאחר מכן ניתן להתחיל בעבודה.
מי רשאי להקים חברה בחו״ל?
לכל מדינה בעולם יש את הכללים והחוקים שלה לגבי הקמת חברות על ידי אזרחים זרים מחוץ למדינה, אך ככלל כל אזרח או תושב ישראל רשאי להקים חברה בחו״ל ולרשום אותה באופן חוקי על פי ההליכים המקובלים בכל מדינה. ההליך הזה אפשרי ונגיש משום שמדינות רבות מעוניינות לעודד השקעות זרות ולפתח את הכלכלה.
באילו מדינות בעולם אפשר להקים חברה?
ניתן להקים חברה בכל מדינה בעולם המאפשרת זאת, וכיום הרשימה הזו היא ארוכה. השיקולים לבחירת המדינה צריכים לכלול את הפעילות העסקית הצפויה, ולאחר מכן גם את שיקולי הרגולציה השונים (התהליך הבירוקרטי להקמת החברה ולאחר מכן הכללים לניהול השוטף שלה), וכמובן שיקולי המיסוי שהם חשובים ביותר.
ניתן להקים חברה במדינות שנחשבות למדינות מפותחות – למשל ארצות הברית. מרבית המדינות בארצות הברית (בהחלט לא כולן) מאופיינות במיסוי יחסית גבוה ורגולציה מוגדרת ורחבה. השיקול במקרים הללו הוא שיקול עסקי בדרך כלל, שכן המיסוי והרגולציה לא שונים במהותם מישראל ולעתים אף מחמירים יותר. על כן פתיחת חברה בארצות הברית יכולה להתאים לעסקים רבים ולמטרות העסקיות שלהם.
כמו כן, ניתן להקים חברות גם במדינות עם מערכת מיסוי מתונה עד נמוכה לצד פיקוח מתון, וחלק מן המדינות הללו הן מדינות מפותחות ומתקדמות. למשל, אפשר לראות ישראלים רבים שבוחרים באפשרות פתיחת חברה באירופה במדינות כמו בריטניה, אירלנד והולנד, שהן בעלות מאפייני מס ורגולציה כאלו בדיוק.
לבסוף, חשוב לדבר גם על מדינות המוגדרות כמקלט מס. מדובר במדינות קטנות ומעוטות משאבים שמנסות למשוך משקיעים כדי להזרים מטבע זר אל כלכלת המדינה. אלו מדינות המאפשרות תהליך פשוט, מהיר ודיסקרטי של הקמת חברה עם מדיניות מיסוי נמוכה ביותר עד אפסית בחלק מהן. מדובר בפעילות חוקית, אך הרשויות בישראל משתדלות לצמצם ככל האפשר את השימוש באפשרות הזו.
מס החברות בחוץ לארץ ויתרונותיו
נושא המיסוי הוא אחד מהסיבות העיקריות להקמת חברה בחו״ל ולא בארץ. לכל מדינה חוקים וכללים משלה לגבי המיסים שצריכות לשלם חברות. יש לא מעט מדינות המעוניינות למשוך משקיעים וחברות זרות, ועל כן מנהיגות מדיניות של תשלום מיסים נמוך במיוחד ולעיתים תשלום אפסי בתנאים מסוימים. במדינת ישראל חבות המס נחשבת לאחת מהגבוהות בעולם, וזהו אחד הקשיים העיקריים של חברות בישראל. על כן הקמת חברה בחו״ל היא צעד כלכלי משתלם במקרים רבים, המאפשר להגדיל את שורת הרווח ולהכניס בסופו של יום יותר כסף לחברה.
יתרונות ומאפיינים של הקמת חברה בחו״ל
מלבד המיסוי, קיימים יתרונות רגולטוריים כאשר מקימים חברה בחו"ל. כלומר, זה לא רק שניהול חברה בחו״ל מאפשר הגדלה של שורת הרווח, אלא גם הניהול השוטף יעיל הרבה יותר. בחלק מהמדינות, קל יותר להתנהל מול מוסדות המדינה והבירוקרטיה פחות מסועפת מאשר בארץ. באותה נשימה חשוב גם להזכיר את נושא החיסיון שמדינות כאלו מאפשרות. כלומר – מערכת החוקים קובעת כי ניתן לשמור על זהות בעלי המניות והדירקטורים תחת מעטה סודיות, וכי אין חובה לחשוף את שמם ואת היקף הפעילות או ההשקעה שלהם בחברה.
הקמת חברה בחו"ל- אופן הרישום
אופן הרישום משתנה ממדינה למדינה כאשר מדינות המעוניינות למשוך חברות ומשקיעים זרים מציעות תהליך הקמה וניהול מהיר ופשוט יותר. השלב הראשון הוא בחירה של שם לחברה, שלב קבוע ובלתי נפרד מהתהליך. במקרים בהם אין חיסיון בנוגע לבעלי המניות והדירקטורים, יש לצרף גם מסמכים המפרטים בצורה מסודרת את כלל בעלי התפקידים. מסמכים חשובים נוספים שנדרשים כמעט תמיד הם מסמכי זיהוי, וכן מסמכים מטעם הבנק, שכן בתחילת התהליך יש לפתוח חשבון בנק במדינה בה מעוניינים להקים את העסק. את תהליך הקמת חברות בחו"ל ניתן לבצע בליווי עורכי דין מקצועיים באתר שלנו, לאורך כל השלבים שפורטו, ובעצם לאורך כל התהליך מתחילתו ועד סופו.
סיכום
בשורה התחתונה חשוב לדעת כי הקמת חברה בחו״ל זה הליך שהוא לא רק אפשרי, אלא גם משתלם בלא מעט מקרים שונים. חשוב מאד לבחון את ההחלטה מכל הכיוונים ולקחת בחשבון שיקולים עסקיים ולאחר מכן שיקולי מיסוי ושיקולים רגולטוריים. כדי לקדם את התהליך באופן תקין וחוקי, אנו ממליצים בחום להיעזר באנשי מקצוע בעת הקמת החברה, ואנו נשמח להעניק לכם שירות וליווי מלא לאורך כל התהליך, בעזרתם של עורכי דין מקצועיים ומוסמכים.